T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi

Dr. Şerafettin Tombuloğlu

DR ŞERAFETTİN TOMBULOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

 

Dr. Şerafettin Tombuloğlu 1 Mart 1929'da Ankara-Gölbaşı Oğulbey köyünde doğmuştur. Babası Ahmet ( Çavuş) ve Annesi Azize hanımın dört çocuğundan üçüncüsüdür. Eğitiminin ilk 3 yılını köyündeki Eğitmenli Okulda, 4. Sınıfı Beynam köyünde, 5. Sınıfı da Ankara'da Yeni Hayat Okulu'nda tamamlamıştır.

Öğrenimine Ankara'nın dördüncü ortaokulu ile Gazi Lisesi'nde devam eden Dr. Şerafettin Tombuloğlu,  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden Haziran 1955'de Doktorluk diplomasını almıştır. Ankara Üniversitesi Hastanesi Birinci Dahiliye Kliniği'nde İhtisas yapan Dr. Şerafettin Tombuloğlu,  1959 yılında "İç Hastalıkları Uzmanı" olarak eğitimini tamamlamıştır.

Askerlik vazifesini Teğmen rütbesiyle "Çankırı Piyade Okulu Hastanesi Baştabibi" olarak yapan Dr. Şerafettin Tombuloğlu 1 Temmuz 1960'da Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiştir. Amerika'da dahiliye alanında çalışmalarına devam etmiş, sonraki yıllarda ikinci ihtisasını "Psikiyatri" alanında yapmıştır.

Dr. Şerafettin Tombuloğlu "New York Eyaleti Tabipler Odası" ve "Amerika Psikiyatrist Birliği'ne" üyedir. Ayrıca "Newyork Metro Bölgesi'nde" "Türk Amerikan Federasyonu", "Türk Amerikan Doktorlar Derneği", "Türk Spor Kulübü ve Anadolu Kulübü" gibi çeşitli organizasyonlarda başkanlık, başkan yardımcılığı ve üye olarak görev yapmıştır.

Dr. Şerafettin Tombuloğlu,  1957'de Ankara 'da Yüksel ALP ile evlenmiş bu birliktelikte dört çocukları olmuştur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2019 - Güncelleme: 06.12.2019 18:23 - Görüntülenme: 2531
  Beğen | 6  kişi beğendi